lørdag den 21. september 2013

Rodfrugtmos med millionbøf

Mmm en god efterårsret! Millionbøf er jo bare ALTID godt! Jeg har posted opskriften tidligere, du kan se den her hvis du er interesseret (den er god :).

I stedet vil jeg her komme med opskriften på mosen, der er en lidt sundere udgave af kartoffelmosen, men dog stadig ikke sundere end at der er smør i :) Rodfrugterne giver mosen en lidt anden smag end en almindelig kartoffelmos, lidt mere kant måske.

Til denne portion brugte jeg (3-4 portioner alt efter sulten):

½ knoldselleri - skrællet og skåret i tern
4 små gulerødder - skrællet og skåret i små tern
2 persillerødder - skrællet og skåret i små tern
Kartofler der mængdemæssigt gør det ud for lige så meget af ovenstående (måske ca. ½ kg), dvs. at halvdelen af mosen skal være kartofler - skrællet og skåret i tern
Mælk
Salt
Smør

Kog grøntsagerne til de er godt godt, der sker ikke noget ved at de bliver en smule overkogt. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne let med en gaffel, tilsæt herefter ca. ½ dl. mælk og brug et piskeris til at lave mos med. Tilsæt undervejs mælk indtil du har den rette konsistens. Tilsæt til sidst en god klat (rigtig) smør samt salt (Måske ca. 2 tsk - prøv dig frem). Rør og smag til indtil mosen er perfekt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar