fredag den 26. april 2013

Græsk bøf med tzatziki og salat

En anderledes ret med hakket oksekød! Det smager meget anderledes end en helt almindelig hakkebøf...faktisk ret lækkert! Og så er det både sundt og ualmindeligt nemt at lave!

Til to portioner:

Ca. 300 g. magert hakket oksekød
½ hakket løg
1 tsk timian
1 tsk oregano
1-2 tsk salt

Fremgangsmåde:
Bland hakkekødet med krydderier og løg og lad farsen trække en halv times tid. Form til to bøffer, jeg foretrækker store og flade fremfor små og tykke, men det er nok en smagssag. Steg dem i olie/margarine ved middelhøj varme for at få en god stegeskorpe. Pas på ikke at stege for længe så bøffen bliver tør, det vil være ærgerligt! Stik en gaffel i bøffen, hvis saften er "klar" er bøffen færdig.

Jeg lavede tzatziki til af 1 hel revet agurk, 150 g. græsk yoghurt 4% og lidt salt. Du kan se fremgangsmåden her.

Jeg lavede desuden en helt simpel salat af revet iceberg, tomat, agurk, rød peber og masser af fetaost. Hertil lavede jeg en olie/eddikedressing af hvidvinseddike, olivenolie, salt og oregano. Dressingen smagte ikke af meget i sig selv, men sammen med salaten og fetaen smagte det godt og passede ret godt til det græske tema :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar