søndag den 23. august 2015

Hønsefrikasse med friske grønne asparges

Smager helt fantastisk! Jeg laver det ofte når jeg har en rest af kogt kylling eller kyllingefilet jeg skal have brugt.

Mængderne er lidt på slum.

Til 2 portioner:

En rest kogt kylling (ca. 2-300 g.)
4 gulerødder
10-15 friske asparges
En god håndfuld ærter fra frost
Smør
1 spsk mel
mælk (evt. fløde)
salt og peber

Del kyllingen i mindre stykker og gem det.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Kog dem i letsaltet vand til de er møre.
Nip enderne af aspargesene og skær dem i mundrette stykker. Kom stykkerne i kogevandet med gulerødder de sidste 3-4 minutter af kogetiden.
Hæl vandet fra, men gem det i en skål til saucen.
I en gryde smeltes en klat smør, hvori mel tilsættes og udrøres til smørbolle. Tilsæt lidt af kogevandet og rør det sammen til en sauce. Tilsæt kogevand indtil du rammer den rette konsistens, den skal være lidt tyk, smag til med salt og peber + eventuelt lidt hønseboullion. Når saucen er klar, tilsættes kyllingekød, gulerødder og asparges samt ærter, og det varmes igennem. Til sidst tilsættes en lille slat mælk eller ffløde, og der smages til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar