søndag den 23. august 2015

Brownie med karameltopping

Er du til chokolade og karamel? Så er denne kage et hit! Opskriften er lånt herfra, hvor der i øvrigt også er et meget flottere billede af kagen. Jeg begik nemlig den "fejl", at bruge en form der var lidt for stor, hvilket resulterede i at kagen blev lidt tynd - smagen fejlede dog intet :) Men min anbefaling vil være et bruge en ret lille form, så kagen bliver høj og lækker!

Ingredienser
90 g smør
90 g mørk chokolade
1 1/2 æg
1 ¾ dl sukker
¾ dl mel
¾ dl kakao
en knivspids salt
200 g kondenseret mælk (1/2 dåse)
75-100 g lys chokolade

Smelt smør og mørk chokolade over vandbad.
Pisk sukker og æg let og luftigt.
Vend chokoladeblandingen i æggeblandingen.
Sigt mel, kakao og salt i.
Hæld dejen i en form foret med bagepapir.
Hak chokoladen, og drys den ud over dejen.
Hæld kondenseret mælk ud over kagen.
Bag kagen ved 170 grader i 40-45 min. Hold øje med kagen de sidste minutter, så det karamelliserede lag ikke får for meget.
Lad den køle af natten over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar