søndag den 23. august 2015

Braisserede svinekæber

Billedet vender lidt forkert, men der er intet forkert over retten! Simremad når det er bedst. Virkelig virkelig mørt kød, meget kraftfuld sauce og lækker mos - godkendt! Kan sagtens bruges som gæstemad.

Jeg gik i store træk ud fra opskriften her, men lavede et par mindre rettelser.

Ingredienser:
500 gr afpudsede svinekæber
smør til bruning
1 god håndfuld suppeurter, fx gulerod, selleri, porre og løg i grove stykker
1 tsk. timian
5 laurbærblade
10 tørrede enebær, knuste
ca. 0, 75 L fond,
2 dl rødvin (mørk øl kan også bruges)
meljævning
1/4-1/2 dl fløde
saucekulør
salt og peber

Fremgangsmåde:
De afpudsede svinekæber brunes i smør i en stegegryde. Kødstykkerne tages op og suppeurterne brunes i den samme gryde. Krydderurter, fond, rødvin og kødstykkerne tilsættes og det hele simrer i små 3 timer. Herefter tages kødstykkerne op igen, saucen sies fri for urter og jævnes med en meljævning. Smag til med fløde, salt og peber og juster farven med lidt kulør. Kom kødstykkerne tilbage i saucen og server svinekæberne med rodfrugtmos.

Rodfrugtmos:
10 store kartofler
3 gulerødder
1/2 knold selleri
2 spsk smør eller mere :)
2 dl mælk
salt og peber
Skræl kartofler, gulerødder og selleri og skær dem i mindre stykker. Grønsagerne koges møre og vandet hældes fra. Damp grønsagerne møre i gryden. Tilsæt herefter smør og mælk og rør det hele til en luftig mos med en elmixer. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar