onsdag den 25. december 2013

Mørbradbøf i champignon/flødesauce - "Mørbrad a la creme"

En gammel klassiker der smager rigtig dejligt - desværre bare usund som ind i h..... meeen engang imellem :)

Til 3-4 personer:

1 afpudset svinemørbrad
1 stor bakke rensede champignon
1 løg, halveret og skåret i skiver
½ l. fløde (madlavningsfløde kan bruges)
Lidt kulør
Salt og Peber
Et nip sukker til løgene
Lidt mel
Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:
Skær mørbraden i ca.2 cm. tykke bøffer og bank dem flade med en kødhammer eller kagerulle. Vend bøfferne i mel og steg dem på en pande i fedtstof, husk at krydre med salt og peber. Når bøfferne er steg lægges de til side. Imens bøfferne steger, steges løgene på en anden pande. Når løgene er bløde, drysset de med ca 1 tsk. sukker for at karamellisere. Når løgene er færdige tages de til side sammen med bøfferne. Steg champignon i en dyb pande eller sauterpande. Steg dem til de begynder at afgive væde, drys dem godt med salt og lad dem stege lidt. Tilsæt fløden, kog og op smag til med salt og friskkværnet peber. Kom lidt kulør i til saucen har den rette farve. Lad saucen simre lidt og læg bøfferne og løgene i saucen. Lad nu bøffer, løg og sauce simre ved svag varme imens der koges kartofler, ris eller hvad man lyster.
Når kartoflerne er færdige at saucen og kødet det også (ca. 20 min) - værsegod :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar