onsdag den 16. oktober 2013

Hjemmebagte flutes

Jeg har aldrig bagt flutes før, så det skulle da prøves! Og det er jo så nemt så nemt og de smager godt! Jeg brugte en opskrift fra femina og fik 8 gode flutes ud af opskriften.

8 kuvert flutes:

3 dl mælk
25 g. gær
3 spsk olie
1½ tsk. salt
450 g. mel

Fremgangsmåde
Hæld den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage. Den skal være smidig, men ikke klistret. Lad den hæve en god halv time. 
Slå dejen ned og del den. Form dejen til flutes. Fortsæt til al dejen er brugt, dæk brødene til, og lad dem efterhæve ca. 25 min. 
Pensl dem med æg. Giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden superskarp kniv, og stil dem straks i ovnen på øverste rille. Bages ca. 13 min. ved 210 gr.

1 kommentar: