onsdag den 16. oktober 2013

Focaccia med havsalt og rosmarin

Hm måske ikke det bedste billede! Ikke desto mindre smagte brødet godt, det var måske lidt tørt, men det gjorde egentlig ikke noget, for det var tørt og sprødt sådan.... jeg synes i hvert fald at det er et godt madbrød. Smagen af havsalt og rosmarin er en rigtig god kombination! Jeg ledte efter en opskrift på nettet, og mange af dem jeg fandt lød gode - men skulle hæve i rigtig lang tid som jeg desværre ikke havde! Valget faldt til sidst på denne.

Til et styk (nok til 4-6 personer):

25 g. gær
3 dl. lunken vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
3 spsk olivenolie
400 g. mel

Derudover: havsalt, rosmarin (tørret eller frisk) og olivenolie til pensling

Fremgangsmåde:
Oplæs gæret i vandet, tilsæt herefter sukker, salt og olie. Kom melet i, og rør dejen med dejkroge til den er fin og blød (det bliver en meget vandet dej). Lad dejen hæve ca. 1 time. Hæld dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir, fugt fingrene og fordel dejen ud over pladen og tryk et par huller med fingrene. Pensel med olivenolie (vær ikke fedtet) og drys med rosmarin. Lad nu dejen hæve igen i 30 min.
Drys focacciaen med havsalt og bag den i ovnen i ca . 15 min ved 250 grader.
Focaccia med rosmarin og havsalt.
1 stk.
25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel
Frisk rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i dejen og rør den godt sammen til den er “grød-agtig”. Lad den hæve i ca. 1 time. Vend dejen fra skålen over i en bradepande foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele bradepanden. Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin ovenpå dejen. Lad focaccia’en efterhæve i ca. 30 minutter. Lige inden focaccia’en skal i ovnen drysses den med havsalt. Bag focaccia’en i ca. 15 minutter ved 250 grader. Når focaccia’en er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
Tag focaccia’en ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.
- See more at: http://www.madenimitliv.dk/2011/07/focaccia-med-tomater-rosmarin-og-havsalt.html#sthash.MMhrSRRg.dpuf
Focaccia med rosmarin og havsalt.
1 stk.
25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel
Frisk rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i dejen og rør den godt sammen til den er “grød-agtig”. Lad den hæve i ca. 1 time. Vend dejen fra skålen over i en bradepande foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele bradepanden. Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin ovenpå dejen. Lad focaccia’en efterhæve i ca. 30 minutter. Lige inden focaccia’en skal i ovnen drysses den med havsalt. Bag focaccia’en i ca. 15 minutter ved 250 grader. Når focaccia’en er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
Tag focaccia’en ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.
- See more at: http://www.madenimitliv.dk/2011/07/focaccia-med-tomater-rosmarin-og-havsalt.html#sthash.MMhrSRRg.dpuf
Focaccia med rosmarin og havsalt.
1 stk.
25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel
Frisk rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i dejen og rør den godt sammen til den er “grød-agtig”. Lad den hæve i ca. 1 time. Vend dejen fra skålen over i en bradepande foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele bradepanden. Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin ovenpå dejen. Lad focaccia’en efterhæve i ca. 30 minutter. Lige inden focaccia’en skal i ovnen drysses den med havsalt. Bag focaccia’en i ca. 15 minutter ved 250 grader. Når focaccia’en er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
Tag focaccia’en ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.
- See more at: http://www.madenimitliv.dk/2011/07/focaccia-med-tomater-rosmarin-og-havsalt.html#sthash.MMhrSRRg.dpuf
Focaccia med rosmarin og havsalt.
1 stk.
25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel
Frisk rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i dejen og rør den godt sammen til den er “grød-agtig”. Lad den hæve i ca. 1 time. Vend dejen fra skålen over i en bradepande foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele bradepanden. Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin ovenpå dejen. Lad focaccia’en efterhæve i ca. 30 minutter. Lige inden focaccia’en skal i ovnen drysses den med havsalt. Bag focaccia’en i ca. 15 minutter ved 250 grader. Når focaccia’en er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
Tag focaccia’en ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.
- See more at: http://www.madenimitliv.dk/2011/07/focaccia-med-tomater-rosmarin-og-havsalt.html#sthash.MMhrSRRg.dpuf
Focaccia med rosmarin og havsalt.
1 stk.
25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel
Frisk rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i dejen og rør den godt sammen til den er “grød-agtig”. Lad den hæve i ca. 1 time. Vend dejen fra skålen over i en bradepande foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele bradepanden. Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin ovenpå dejen. Lad focaccia’en efterhæve i ca. 30 minutter. Lige inden focaccia’en skal i ovnen drysses den med havsalt. Bag focaccia’en i ca. 15 minutter ved 250 grader. Når focaccia’en er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
Tag focaccia’en ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.
- See more at: http://www.madenimitliv.dk/2011/07/focaccia-med-tomater-rosmarin-og-havsalt.html#sthash.MMhrSRRg.dpuf
Focaccia med rosmarin og havsalt.
1 stk.
25 gr gær
3 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
2-3 spsk olivenolie
150 gr durumhvede
250 gr hvedemel
Frisk rosmarin, havsalt og ekstra olivenolie til pensling af brødet
Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Rør melet i dejen og rør den godt sammen til den er “grød-agtig”. Lad den hæve i ca. 1 time. Vend dejen fra skålen over i en bradepande foret med bagepapir. Fugt fingrene med vand og tryk dejen let ud, så den fylder hele bradepanden. Pensl med olivenolie og fordel friskhakket rosmarin ovenpå dejen. Lad focaccia’en efterhæve i ca. 30 minutter. Lige inden focaccia’en skal i ovnen drysses den med havsalt. Bag focaccia’en i ca. 15 minutter ved 250 grader. Når focaccia’en er færdigbagt kan man evt. pensle overfladen med lidt ekstra olie.
Tag focaccia’en ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle på risten.
- See more at: http://www.madenimitliv.dk/2011/07/focaccia-med-tomater-rosmarin-og-havsalt.html#sthash.MMhrSRRg.dpuf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar