søndag den 29. september 2013

Rosastegt andebryst med kartoffelmos, råstegte jordskokker og rødvinssauce

Dette billede yder vist ikke helt retten retfærdighed. Det smagte rigtig dejligt! And er jo i selv fantastisk! Jordskokkerne går godt til anden, og komplementerer kartoffelmosen rigtig godt!

Til 3 portioner som denne:
2 andebryster
1 karton Karolines rødvinssauce
1-2 tsk. oscar andebouillon
Ca. 500 g. jordskokker

Kartoffelmos:
Ca. 500 g. skrællede kartofler
Lidt mælk
Lidt fløde
Ca. 3 tsk. salt
1 spsk smør

Fremgangsmåde:

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i små stykker. Kog dem til de er møre i usaltet vand. Mos de møre kartofler let med en gaffel og tilsæt lidt mælk. Brug herefter en elpisker til at lave mos, tilsæt mælk og fløde du har den helt rette konsistens, tilsæt lidt salt samt smør og rør i mosen. Smag til om der evt mangler mere salt eller måske lidt fløde.

Jordskokker:
Skæl jordskokkerne og skær dem i tynde skiver på enten et mandolinjern eller på et alm. rivejern, på den side med "skiveren".
Steg skiverne i en sauterpande eller alm. stegepande i olie. Når de er ved at være møre drysses de med Maldon salt eller havsalt og er klar til servering.

Sauce:
Jeg snød lidt og brugte Karolines rødvinssauce, der faktisk er ganske udemærket. Jeg tilsatte lidt oscar andebouillon der lige gav det sidste. Den fungerede rigtig godt til denne ret!

And:
Dup andebrysterne tørre og drys godt med salt på skindet. Kom andebrysterne på en kold pande, med skindsiden nedad. Indstil komfuret til middelhøj varme og lad andebrysterne stege. Når skindet er blevet brunt og sprødt vendes andebrystet om og steges hurtigt på den anden side.
I en forvarmet ovn på 200 grader, er stillet et fad med telfonbelægning (så fadet er varmt), kom andebrysterne i fadet med skindsiden nedad og steg dem færdig i ovnen i 8 min.
Når tiden er gået tages andebrysterne ud og skal hvile i ca. 5 min inden de skæres i skiver.

Anret det hele på en tallerken og server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar