mandag den 26. august 2013

Lasagne med spinat og kylling


En nem, lækker og forholdsvis sund ret! Det er altid svært at tage et godt billede af lasagne. Det kan tælles på en hånd de gange jeg har set en lasagne stå flot og fast uden at falde sammen når den bliver lagt på tallerkenen. Måske det er tålmodighed der skal til? Lade den hvile lidt længere - men hvem kan vente på lasagne?

Til en lasagne (4 portioner):

350 g. kyllingefilet i mindre stykker
2 små løg i skiver
3 fed hvidløg i skiver
1 dåse hakkede tomater
1-2 dl. vand eller mælk
2 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 tsk. basilikum
En lille dåse tomatkoncentrat
En hønsebouillon terning
(4 stængler blad selleri i skiver - jeg bruger normalt ikke bladselleri i denne ret, det smagte fint, men foretrækker den stadig uden)

Derudover:
8 fuldkornslasagneplader
1 brik mornaysauce
500 g. frossen helbladet spinat - optøet
Evt. revet ost til toppen

Fremgangsmåde:
Steg kyllingen i lidt olie i en gryde. Når kyllingen er gennemstegt tilsættes løg og hvidløg og der røres godt rundt. Tilsæt herefter tomatkoncentrat og hakkede tomater samt krydderier og vand/mælk. Lad saucen småsimre i 10 min og smag til, den skal ikke være for salt da den bliver reduceret lidt i ovnen.

Kom skiftevis sauce, spinat, mornaysauce og lasagneplader i ovnfast fad, afslut med mornaysauce og drys evt. med revet ost. Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200 grader i 30-40 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar