søndag den 7. juli 2013

Hjemmelavet burger - the american way

Mmm hjemmelavet burger er et sikkert hit, og denne burger blev mega god! Bøffen lavede jeg på samme måde som sidst jeg lavede burger, kun med et par små ændringer. Den kan anbefales!

Til 3 gode store bøffer skal du bruge:

500 g. hakket oksekød
1 hakket løg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1½ tsk. dijonsennep
3 tsk. ketchup
Et par dryp worstershiresauce
1 æg

(6 skiver cheddarost)

Bland farsen og lad den hvile i minimum en time. Form dem til store bøffer (lidt større end burgerbollen).
Steg bøfferne ved høj varme så du får en dejlig stegeskorpe og et saftigt inde. Når de er stegt på den ene side kommer du 2 skiver chedderost på hver bøf og lader dem stege færdig med osten på.

Burgeren er opbygget således fra neden og op:

Ketchup 
Hakket iceberg (brug evt. hele bladet i stedet)
Bøf med ost
Sprød bacon
Skivede tomater
Appetitagurker (brug evt. almindelige syltede agurker)
Løgringe
Hjemmelavet chilimayonaise

Det var rigtig godt!

Den hjemmelavede chilimayonaise lavede jeg af Hellmans mayonaise, ketchup, cayennepeber, røget paprika, tørret chili, salt og "chili mix" - et chili krydderi i kværn, men brug alm. stødt chilipulver. Det er svært præcist at angive blandingsforholdet, prøv dig frem :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar