mandag den 1. april 2013

Nem og luftig chokolademousse

Tja... jeg nåede ikke at få taget et billede inden den var spist. Chokolademousse smager altså bare godt, og så er det så nemt at lave. Det er en af mine favoritdesserter! Denne opskrift er efter min mening den bedste mousse, men det er vel smag og behag. Den er i hvert fald luftig og cremet og har en dejlig blød smag af chokolade.

Til 4 portioner skal du bruge:

4 pasteuriserede æggeblommer
75 g. mørk chokolade
45 g. sukker
3 dl. piskefløde

Fremgangsmåde:
Det er en god ide at tage æggeblommer ud af køleskabet ca. ½ time før du går i gang.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad - sørg for at det ikke bliver for varmt, så kommer chokoladen til at smage dårligt. Når chokoladen er smeltet skal den lige køle et øjeblik. Hvis temperaturforskellen på æg/sukker og chokoladen er for stor, kan der komme klumper i moussen. Pisk shokoladen i æg og sukkerblandingen.

Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i chokolademassen. Når blandingen har fået en jævn lys farve, kan den hældes på glas/skål eller hvad man er til. Stil den på køl inden servering - minimum en time.

Velbekomme :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar