fredag den 5. april 2013

Lasagne uden pasta

Mmm smagen af lasagne, og så uden pasta, det er ikke bare sundt, det er også lækkert! Jeg synes selv det blev rigtig vellykket, vil helt sikkert lave det igen :) Hvis du følger ddv kan du sagtens lave denne lasagne, byt da morneysauce ud med græsk yoghurt eller hjemmelavet bechamelsauce fra ddv.

Til to (store) portioner skal du bruge:

Sauce:
300 g. hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
½ rød peberfrugt
Ca. 100 g. champignon
1 dåse hakket tomat
½ lille dåse tomatkoncentrat
Salt og peber
Evt. ½ bouillonterning

Derudover:
1 courgette
½ brik mornaysauce 5%
Lidt friskrevet parmesan

Fremgangsmåde:
Start med at halvere courgetten. Skær nu de to halvdele i "plader", læg dem på et viskestykke og drys dem med salt for at trække væden ud af dem. Vend dem efter 10 min og drys den anden side.

Skær løg, hvidløg, chili, peberfrugt og champignon i små tern. Steg løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Når løgene er bløde tilsættes det hakkede oksekød. Når kødet er brunet tilsættes de resterende grøntsager. Når champignonerne har taget farve, tilsættes tomatkoncentrat og hakkede tomater samt godt med salt og evt. bouillonterning. Lad saucen koge i ca. 10 min og smag til.

Kom skiftevis sauce, mornaysauce og "plader" i et ovnfast fad, slut af med mornaysauce og drys med en smule frisk parmesanost. Bag i ovnen på 180 grader i ca. 20 min.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar