mandag den 25. marts 2013

Tomatsuppe med soltørrede tomater

Dette er et lidt dårligt billede der ikke rigtigt yder suppen retfærdighed. Den var fyldig, cremet, mættende og fuld af smag. Alt i alt en rigtig god tomatsuppe!

Til 2-4 personer:

2 store gulerødder
2 små løg
3 fed hvidløg
2 tsk. tomatkoncentrat
2 dåser hakkede tomater
2 store spsk. soltørrede tomater, drænet for olie
1 tsk. paprika
Ca. 4 dl. boullion
Salt og peber
2 dl. madlavningsfløde
2 dl mælk
1 spsk. ketchup
1 tsk. sukker
1 tsk. tørret basilikum

Kogte suppehorn

Fremgangsmåde:
Skær løg, gulerødder og hvidløg i grove tern. Steg løgene i lidt fedtstof til de begynder at blive bløde. Tilsæt gulerødder og hvidløg. Lad grøntsagerne simre lidt. Tilsæt paprika og tomatkoncentrat og varm det igennem. Hæld nu tomater, soltørrede tomater og bouillon ved sammen med salt og peber. Lad suppen koge i ca. 30 min.
Hæld mælk i suppen og rør den igennem. Blend nu suppen - og husk nu at fjerne det lille låg i blenderen, ellers får du tomatsuppe på alle væggene!
Når suppen er blendet, tilsættes madlavningsfløden hvorefter den skal simre ca. 5 min. Tilsæt sukker og basilikum og kog op. Smag til med salt og lidt ketchup. Til slut tilsættes de forkogte suppehorn.
Velbekomme.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar