mandag den 11. marts 2013

Laksefilet med pasta, frisk spinat, hvidløg og courgette

Dette var menuen her til aften. Det var super nemt, super hurtigt og faktisk et ganske godt bud på en sund og lækker middag.

Hvis man går op i det, er den ddv-venlig :)

Til en portion skal du bruge:

1 stykke laksefilet med skind a 150-180 g.
100 g. kogt pasta (Det ser virkelig ikke ud af meget, men det bliver en stor portion når grøntsagerne blandes i)
1 fed hvidløg
½ løg i skiver
Ca. 150 g. frisk skyllet spinat
½ courgette i tern
Ca. ½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Ca. ½ dl.mælk
Lidt vand
Lidt maizena saucejævner

Fremgangsmåde:

Læg laksen i et ovnfastfad smurt med lidt olie, krydder med salt og peber. Laksen skal steges i ovnen ved 180 grader i 15 min.

Pastaen tager max 10 min. at lave.
Kog pastaen al dente.
Steg løg og hvidløg i lidt olie, når de er bløde tilsættes en smule vand og mælken. Lad det koge lidt ind hvorefter saucen jævnes med lidt maizena saucejævner (den lyse). Tilsæt også salt. Når saucen har rette konsistens (den må gerne være lidt tyk, da den bliver tyndere når den våde pasta tilsættes), tilsættes courgetter og spinat, lad det simre til spinaten begynder at falde sammen. Tilsæt til sidst pastaen og lad det hele bliver i panden/gryden til laksen er klar, men skru ned så spinaten eller bliver helt blød. Smag til med salt inden servering.

2 kommentarer: