onsdag den 6. marts 2013

Boller i karry

Jeg ved at der især er en person der bliver glad for at denne opskrift kommer på bloggen :) Nedenstående er en kæmpe portion, jeg vil mene at der er nok til 5-6 personer. Hvis du laver med til færre kan du lave frikadeller af halvdelen af farsen, så er der lidt til madpakken jo.

Boller i karry til 5-6 personer:

500 g. hakket kalve og svinekød
2 store løg
2 æg
4 tsk. salt
1 tsk friskkværnet peber
Ca. ½ dl. mælk
Ca. 4 spsk. mel

2 spsk karry
Kogevand fra kødbollerne
Meljævning af ca. 5 spsk mel og vand.
2 bouillonterninger (jeg brugte okse)
salt
Fløde

Fremgangsmåde:
Start med at hakke løgene fint i en minihakker. Bland kødet med det hakkede løg, salt, peber, æg, mælk og mel og rør farsen lidt.

Kom ca. 1½ l. vand i en stor gryde (brug mindre vand hvis du laver en mindre portion). Når vandet koger, formes bollerne i hånden med en ske og kommes i vandet. Når bollerne begynder at flyde op til overfladen er de næsten færdige. Tag bollerne op med en hulske eller andet, og gem både boller og vand (hæl vandet over i en kande).

Kom fedtstof i gryden, når fedtstoffet er klart og bobler tilsættes karry, og det "brændes", dvs. steges under omrøring til det bliver en smule mørkere og dufter af karry. Herefter hældes kogevandet fra bollerne i gryden og det bringes i kog. Lav en meljævning og tilsæt kogevandet under omrøring. Hvis saucen endnu ikke er tyk nok, laves mere meljævning. Når saucen har den rette konsistens skal den smages til med bouillon og salt. Tilsæt til sidst fløde efter behag og smag igen om der evt. skal tilsættes salt. Lad saucen simre 5 min.
Tilsæt nu kødbollerne og lad saucen småsimre i 10 min. Rør kun forsigtigt så bollerne ikke ødelægges.

Server med ris.

2 kommentarer: