torsdag den 14. februar 2013

Kyllingekarbonader med stuvede ærter og gulerødder

Aftenens menu! Jeg havde noget kyllingefars, så tænkte jeg ville prøve at lave karbonader af det. Det smager godt, meen det slår nu ikke den gode gammeldags karbonade :) Til gengæld er kylling jo lidt sundere, men verdens sundeste ret bliver dette nok aldrig.

Til to portioner skal du bruge:

250 g. hakket kylling
1 æg
Rasp
Salt og peber

Stuvede ærter og gulerødder:
500 g. ærter og gulerødder fra frost
3 dl. vand
2 spsk mel + flydende margarine til smørbølle
Salt, peber og et nip sukker

Karbonader: Form to karbonader af farsen, vend dem først i letpisket æg og derefter i rasp. Steg karbonaderne i lidt fedtstof, først ved middelhøj varme til de er fint gyldne på begge sider. Skru herefter ned og lad karbonaderne stege færdig ved svag varme.

Ærter og gulerødder:
Lav en smørbølle af mel og flydende margarine (eller blødt smør). Kog grøntsagerne i vandet. Når grøntsagerne koger tilsættes smørbollen og der røres rundt til sauces jævnes. Hvis du synes saucen er for tynd kan du lave mere smørbolle og tilsætte.
Smag til med salt og peber og et lille nip sukker - og kun et nip eller hvad du lige kan have mellem to fingerspidser :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar