tirsdag den 29. januar 2013

Ovnstegte kyllingefrikadeller med den lette udgave af stuvet hvidkål

En super sund ret med magert kyllingekød og hvidkål fuld af kostfiber - og så er der til madpakken også :)






Til en portion skal du bruge:

1 pakke hakket kyllingekød (400 g)
1 æg
2 store finthakkede eller revne løg
En sjat mælk
Ca. 1-2 spsk havregryn
Ca 1-2 spsk hvedemel
Masser af friskkværnet peber
Salt (Der skal temmelig meget salt til at give smag til kyllingefrikadeller, 2-3 tsk vil ikke være urealistisk)

Fremgangsmåde:
Bland farsen til den har den rette konsistens, den skal ikke være melet, men heller ikke våd. Lad farsen trække en times tid (kan undlades).

Form frikadellerne og placer dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn på 180 grader i ca. 20-25 min. Vend dem når halvdelen af tiden er gået (det er den side der vender ned mod pladen der bliver brun). Hvis du er i tvivl så tag en delle ud og skær over.

Til den lette udgave af stuvet hvidkål (2 portioner):

Ca. 500 g. finthakket hvidkål
250 ml. mælk
En spsk mel
En sjat kogevand fra hvidkålen
Salt
Peber
Revet muskatnød

Fremgangsmåde:

Kog hvidkålen i saltet vand til den begynder at blive blød. Tag en kop af kogevandet fra og gem til sovsen. Når kålen er blød hældes det i en si og afdryppes. Imens varmes mælken i gryden, mel tilsættes og der piskes på livet løs så alle melklumper opløses. Når sovsen begynder at tykne justeres konsistensen med det gemte kogevand fra hvidkålen. Sovsen skal være temmelig tyk for at kunne hænge ved hvidkålen. Når sovsen har den rette konsistens smages til med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød. Vær varsom med muskatnøden - lidt er fantastisk, for meget er katastrofalt :)

Når sovsen har den rigtige smag tilsættes hvidkålen og der røres godt, smag igen og hvis du er tilfreds er den klar til servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar