tirsdag den 1. januar 2013

Den brune tallerken - Ribeye, lækre sprøde kartofler og champignonsauce






En rigtig herreret! En kæmpe Ribeye bøf - helt uden grøntsager!

Bøffen er stegt ved høj varme for at opnå en lækker stegeskorpe og krydret med maldonsalt og friskkværnet peber - lækkert!

De meget sprøde kartofler er nogen jeg har set blive lavet i fjernsynet, kan ikke engang huske om det var Gordon Ramsay eller Nigella der lavede dem, men var overbevist - og de er virkelig gode og meget sprøde!

Til dem skal du bruge:

Kartofler (så mange du mener du kan spise)
Lidt mel (ca. ½-1 spsk alt efter mængden af kartofler)
Maldon eller anden salt
Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Rens og skær kartoflerne som du ønsker og kog dem herefter kort, dvs. ikke så længe at de bliver spiseklare, men til de er let bløde.

Lad dem afdryppe i et dørslag og tørre og drys herefter en smule mel over dem og ryst dem godt. Det gør ikke spor at de bliver let "mosede" af at du ryster dem. Drys med salt eller dit ønskede krydderi.

I et ovnfastfad hælder du en klat olie og stiller fadet i ovnen til olien er godt varm, det tager ca. 5 min.

Tag fadet ud af ovnen og hæld kartoflerne i og rør rundt så de alle får olie på sig. Stil dem herefter i den varme ovn og bag dem i ca. 20-30 min til de er gyldne og virkelig sprøde!

Champignonsauce:

Champignoner (den mængde du har lyst til at spise)
Salt og peber
Fløde
Lidt madkulør
Et mega lille nip af en boullionterning

Rent og skær champignonerne i den ønskede størrelse (kvarte er en god størrelse). Rist dem herefter på en varm pande i olie eller andet fedtstof og tilsæt salt.

Når champignonerne er stegt mindre og lækre tilsættes fløden. Nu skal det stå og simre så fløden kan blive reduceret og samle smagen fra champignonerne.

Smag til med salt, friskkværnet peber og et lille bitte bitte nip bouillon og giv saucen den karakteristiske lysebrune farve ved at tilsætte en lille dryp kulør.

Server :)


2 kommentarer: