mandag den 21. januar 2013

Bløde Hvidløgssnegle

Disse hvidløgssnegle er super lækre, og meget nemme at bage. De er gode som tilbehør til maden i stedet for flutes, men ville også kunne bruges til picnic, tapas... ja.... alt :)
Man kan udskifte hvidløgssmørret med pesto, oliventapanade eller andet hvis man har lyst til det, kun fantasien sætter grænser!






Jeg har fundet opskriften her: maden i mit liv og lavet den præcis som der står.


12 stk
.
1 dl vand, håndvarmt
1/2 dl mælk
25 gr gær
1 tsk sukker
1 tsk salt
1 spsk olie
250 gr hvedemel
2 gode spsk blødt smør
2 fed hvidløg, presset
persille (jeg brugte frossen persille)

Vand og mælk blandes og gæren udrøres heri. Sukker, salt og olie tilsættes og tilsidst kommes melet i. Ælt til en glat og smidig dej, der kan sagtens bruges røremaskine med dejkroge. Lad den hæve til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time.

Rør smør, presset hvidløg og persille sammen til hvidløgssmør.

Slå dejen ned, ælt den igennem og rul den ud på køkkenbordet til et rektangel, ca 30×40 cm. Rul dejen sammen som til en roulade og skær den i skiver på ca. 3 cm.
For et lille ildfast fad med bagepapir og læg sneglene tæt sammen heri. De skal ligge så tæt, at de vokser sammen under hævning og bagning. Lad sneglene efterhæve ca. 30 minutter og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter eller til de er gyldentbrune og gennembagte.

1 kommentar: